DEFINE, Specialist in bemiddeling van Finance & Sales professionals

DEFINE, Specialist in bemiddeling van Finance & Sales  professionals

Deze maand interviewen we de twee oprichters van DEFINE | sales en DEFINE | finance vanuit BusinessCenter Plesman in Leusden. Nieuwsgierig wat voor een bedrijf ze runnen? Wij gingen met beide heren in gesprek.

Leuk om kennis te maken Dexter en Niels. We zijn heel benieuwd naar jullie bedrijf, maar voordat we daarop ingaan, zijn we nieuwsgierig hoe het huren bij BusinessCenter.nl bevalt. Kunnen jullie daar iets meer over vertellen? 

“Natuurlijk! Het huren bevalt goed. De communicatie is prettig, de lijnen zijn kort en als er iets geregeld moet worden, wordt het snel opgepakt. Er zijn korte lijnen met Arjen en Paul laat soms zijn gezicht zien. Het kantoor ziet er representatief uit: het is strak ingericht, het ziet er verzorgd uit en het bevindt zich ook nog eens op een goede locatie. We hoeven ons ook geen zorgen te maken dat we uit ons jasje groeien, want dan groeit BusinessCenter met ons mee, dat stukje schaalbaarheid is voor ons belangrijk.”

Dart klinkt goed! Huren jullie allang een kantoor via BusinessCenter.nl?

“We huren sinds januari 2021 een unit van ongeveer 60m2. Nog niet zo lang dus.”

 

Wat waren voor jullie belangrijke punten voor het kiezen van dit kantoor? 

“Een combinatie van bovenstaande; je ziet dat het pand goed onderhouden en modern is en dat ze bezig zijn met duurzaam ondernemen. Denk aan oplaadpalen voor elektrische auto’s, het scheiden van afval, LED-verlichting en zonnepanelen. Wij proberen daar ook bewust mee bezig te zijn. Aangezien onze business zich in de zakelijke dienstverlening bevindt, geldt voor ons dat maatschappelijk verantwoord ondernemen op meerdere manieren te interpreteren valt, denk aan maatschappelijke betrokkenheid (steunen van lokale instellingen), educatie (geven van sollicitatietrainingen) en natuurlijk ‘groen denken’.”

Interessant om te horen dat jullie bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Stiekem zijn we wel nieuwsgierig geworden naar jullie en jullie bedrijf. Kunnen jullie jullie zelf kort voorstellen?

“Mijn naam is Niels Haverkort, 29 jaar en woon in Amersfoort. Ik heb in Groningen bedrijfskunde gestudeerd en na een uitstap van een half jaar in Londen, merkte ik dat ik op zoek was naar een nieuwe omgeving. Zo ben ik vervolgens richting regio Utrecht vertrokken. Daar ben ik gestart bij een grote internationale speler in de recruitment waar ik ruim 4 jaar heb gewerkt en mooie stappen heb kunnen maken.”

“Mijn naam is Dexter de Vos, 32 jaar en ik kom uit Amersfoort. Ik ben op jonge leeftijd begonnen in de sales, en uiteindelijk via via in de recruitment terecht gekomen. Later kwam Niels ook in de organisatie en hebben we bijna 5 jaar samengewerkt.”

Niels: “We hebben beiden veel ervaring opgedaan, teams opgebouwd en zijn manager geweest, maar we merkten dat we op een bepaald moment tegen het plafond aan zaten en autonomie miste in onze functie. En van het een kwam ander: onder het genot van een biertje vertelden we elkaar eerlijk hoe het we in onze baan stonden, dat we het gevoel hadden dat we meer wilde en allebei de droom hadden te gaan ondernemen. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen, hebben we een bedrijfsplan uitgewerkt en zijn we 1 maart 2020 gestart met DEFINE.”

Wat een timing. Niet veel later ging de wereld natuurlijk op slot vanwege covid-19. Hoe was die situatie voor jullie?

“Corona heeft in de opstartfase gezorgd voor de nodige uitdagingen en zorgen, waardoor we hebben moeten anticiperen op onze initiële verwachtingen. We hadden vertrouwen in ons businessmodel en zijn de basis van ons plan blijven uitvoeren met het oog op de lange termijn. De recruitment branche is een conjunctuurgevoelige branche en dat werd duidelijk zichtbaar in 2020. Als nieuwe speler in de markt en een markt die door veel onzekerheid beheerst werd, zat de uitdaging in het opbouwen van nieuwe klantrelaties en het werken aan opdrachten. Het eerste halfjaar was spannend, maar na de zomer kregen we steeds meer de wind in onze zeilen. We hebben inmiddels een sterk netwerk opgebouwd met zowel sales als finance professionals en succesvolle samenwerkingen met bedrijven in regio Midden-Nederland. Daarnaast hebben we de focus gelegd op het optimaliseren van onze interne bedrijfsprocessen.”

Wat doen jullie eigenlijk met jullie bedrijf DEFINE?

“Wij bieden voor bedrijven recruitment-oplossingen aan binnen de specialismen sales en finance voor zowel vaste als tijdelijke posities. Omdat wij ons specialiseren in slechts 2 niches in deze regio hebben wij een zeer geconcentreerd en specialistisch netwerk opgebouwd en kennen we veel professionals in regio Midden-Nederland. Daarnaast werken wij samen met bedrijven in deze regio, wat ervoor zorgt dat we een relevant bedrijvennetwerk hebben voor onze professionals en actief adviseren in mogelijkheden, zodat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de carrière van iemand. Persoonlijke werkwijze en transparantie doet de rest, en dat maakt ons vak zo leuk. We helpen een kandidaat aan een (vervolg)stap in zijn/haar carrière en onze opdrachtgever (bedrijf) kan verder met hun (lange termijn) doelstellingen te realiseren.”

Dat klinkt interessant! Hebben jullie bepaalde doelen waar jullie over drie jaar willen staan met DEFINE?

“Het plan is om het bedrijf verder uit te bouwen. Dit betekent dat we uiteindelijk mensen intern willen aannemen, twee teams (finance en sales) willen opbouwen zodat we nog meer bedrijven kunnen helpen met hun recruitment vraagstuk en kandidaten kunnen begeleiden bij een volgende carrièrestap. Uiteindelijk willen we dé landelijke specialist in finance en sales recruitment worden. Over drie jaar zou het heel tof zijn als we de FD Gazelle mogen ontvangen.”

Dat is nog eens een mooi doel om naar toe te werken de komende jaren. Jullie hebben vast ook te maken met uitdagingen. Kun je daar iets over delen?

“Uitdagingen zijn er altijd. We zitten in een competitieve markt. De uitdaging is het opbouwen van een solide klantenbestand en bouwen aan ons bedrijf. Daarnaast gaat het ook een uitdaging zijn om mensen aan te nemen. Dan gaat onze rol veranderen en krijgen we te maken met verantwoordelijkheid over medewerkers. We hebben beiden nog geen ervaring hoe het is om een werkgever te zijn, maar aangezien we de eerste periode van het ondernemerschap met een hoop tegenslagen, uitdagingen en gelukkig successen te maken hebben gehad, verwachten we dat dat wel goed gaat komen en zien met veel plezier de toekomst tegemoet om onze ambities te gaan realiseren.”

Link website DEFINE

Meer stories