Qredits Microfinanciering - Je sociale kredietverstrekker

Qredits Microfinanciering - Je sociale kredietverstrekker

De afgelopen maanden hebben we telkens huurders van de grotere kantoorlocaties geïnterviewd, maar deze maand gingen we in gesprek met Betsie Veldsink die werkzaam is als bedrijfsadviseur bij Qredits in BusinessCenter Meppel. Nieuwsgierig naar deze locatie en wil je meer weten wat ze doen bij Qredits? Lees dan snel verder!

Leuk om je te spreken, Betsie. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: hoe bevalt het huren bij BusinessCenter?

“Het huren vergaat prima. De ruimte is voldoende. De keuken wordt binnenkort opgeknapt en de lijntjes zijn kort. Altijd als ik Sjoerd of Cynthia bel, pakken ze het direct op. En dat is erg fijn! We huren nu zo’n drie jaar een Business Apartment en zijn gevestigd op de 2e verdieping. De locatie is top: dichtbij de snelweg en er is voldoende parkeermogelijkheid.”

Jullie zitten in een Business Communitie. Ervaar je daar ook de voordelen van?

“Wij werken maar twee dagen per week op kantoor. De overige dagen zijn wij onderweg en bezoeken we klanten. We hebben hierdoor niet veel contact met de andere bedrijven. Maar op het moment dat we er zijn, is het wel prettig dat er wat dynamiek is in het pand.”

Kun je wat meer vertellen wat jullie doen bij Qredits?

“Natuurlijk! Qredits helpt ondernemers met krediet, coaching en training. Qua krediet kun je bij ons terecht tot een bedrag van €250.000,-. We zijn een onafhankelijke sociale kredietverstrekker met betrouwbare partners, zoals onder andere allerlei banken en het Ministerie van Economische Zaken. Het hoofdkantoor ligt in Almelo en daarnaast hebben we een aantal satelliet kantoren waaronder de locatie in Meppel, maar ook in Curaçao en op Aruba.”

Interessant. Kun je iets meer toelichten wat je bedoelt met ‘sociale kredietverstrekker’?

“We zijn er voor ondernemers die niet terecht kunnen bij de grote banken als ze op zoek zijn naar financiering. We geven niet alleen advies, maar bieden ook coaching en training aan en zorgen daarmee ervoor wat we bedrijven verder helpen te groeien. Dit kan omdat we zelf geen winstoogmerk hebben. Zo zetten we alles in het teken van de winst van de ondernemer. ”

Kun je wat meer vertellen over het ontstaan van Qredits?

“Jazeker. Het bedrijf is opgericht in 2009. Tijdens de kredietcrisis. Veel ondernemers konden niet terecht bij de banken omdat die zich voornamelijk focussen op grote financieringen. Wij richten ons juist specifiek op de kleinere financieringen (minder dan €250K). Nu – zo’n 12 jaar later – werken er zo’n 120 mensen bij Qredits.”

Klinkt goed! Wat maakt jullie anders dan andere kredietverstrekkers?

“Het grote verschil zit hem in het persoonlijke karakter. Ik ben bereikbaar op mijn 06-nummer voor klanten en daarnaast bezoeken we veel klanten. We kijken verder dan de reguliere mogelijkheden. Dus als er in het verleden een keer iets misgegaan is bij een potentiële klant, betekent dat niet meteen een no go. We kijken veel meer naar het grootje plaatje van de ondernemer. Denk aan het inkomen van de partner, waarde van het koophuis etc. Dit is iets wat we overigens ook veel terugkrijgen van klanten en als prettig wordt ervaren. We proberen klanten écht te helpen. Én we voeren nog gesprekken aan de keukentafel. Zoals ik al zei, dat is wel echt persoonlijk.”

Ik zag dat jullie corona krediet aanbieden. Wat houdt dat in?

“Omdat veel ondernemers tijdens de coronacrisis financieel een gat moeten overbruggen, hebben we het overbruggingskrediet in de markt gezet. Dit in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. Het gaat dan om een microkrediet waarbij je tegen slechts 2% leent om door de crisis te komen. Hiermee kunnen we het verschil maken in de markt, want hulp vinden deze tijden is nog niet zo makkelijk als (startende) ondernemer. Allemaal gedreven vanuit onze missie; ondernemerschap bevorderen.”

Wat een mooie missie waar jullie aan bouwen. Kun je iets vertellen over de uitdagingen waar jullie tegenaan lopen?

“We zien eigenlijk alleen maar kansen, want van elke uitdagingen maken we een kans. De groei van ons bedrijf is de grootste uitdaging. Het is mooi om te groeien, maar het veroorzaakt ook groeipijn. Maar met het kantoor in Meppel kunnen we nog wel even vooruit hoor!”

Website Qredits Microfinanciering

Meer stories