Thomas van Storyshot vertelt over zijn bedrijf.

Thomas van Storyshot vertelt over zijn bedrijf.

23 jaar en een goed lopend videoproductiebedrijf; in gesprek met Thomas, oprichter van Storyshot

Nieuwsgierig welke bedrijven een kantoorruimte huren op één van de locaties van BusinessCenter.nl? In november zijn we gestart met een interviewreeks waarin we elke maand een huurder op één van onze locaties het hemd van zijn of haar lijf vragen. Wat voor een bedrijf hebben ze, waarom zijn ze begonnen met ondernemen en waar zijn ze het meest trots op. We trappen deze reeks af met Thomas Blanken (23) van Storyshot die sinds een aantal maanden een BusinessUnit huurt op onze locatie in Arnhem. Nieuwsgierig naar zijn ondernemersverhaal?

Thomas, leuk dat we elkaar spreken! Kun je wat vertellen wat je doet met je bedrijf Storyshot?

“Mijn naam is Thomas en ik ben de oprichter van Storyshot; een videoproductiebedrijf voor commerciële uitingen. Wij staan voor krachtige verhalen.

Dit betekent dat wij oplossingen bieden aan bedrijven om hun boodschap op een sterke- en duidelijke manier over te brengen aan de doelgroep. Dit doen wij middels diverse soorten videoproducties. Denk o.a. aan productvideo’s of bedrijfsvideo’s. Het is voor bedrijven een manier van communicatie.”

“We maken deze commerciële videoproducties o.a. voor fastfood restaurants, hardloopwedstrijden, automerken, maar ook voor overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en publieke omroepen. Door de huidige situatie is de vraag naar live streams explosief gestegen. Zo hebben we de afgelopen tijd heel veel live steams verzorgd voor bedrijven. Denk aan webinars en online vergaderingen.”

Dit klinkt als een heel tof bedrijf. Kunnen alle soorten bedrijven aankloppen als video willen inzetten voor hun business?

“We werken voornamelijk voor grotere bedrijven, maar we hebben recent ook testimonials opgenomen voor een businesscoach hier in Arnhem. We richten ons binnen de commerciële videoproducties op een aantal pijlers: instructievideo’s, promotievideo’s, het verzorgen van live streams, aftermovies voor bijvoorbeeld evenementen, productvideo’s, maar ook testimonials in video vorm. Het is voor elk bedrijf relevant om video’s in te zetten. Juist nu. Omdat een professionele video toch manier is om je als werkgever te verbinden met je werknemers. Dat is toch echt anders dan wanneer je elkaar ziet via een online meeting wat lang niet altijd van hoge kwaliteit is of waar je elkaar niet altijd goed kunt verstaan. Daarnaast zijn video’s de manier om top-of-mind te blijven bij je doelgroep. In een video kun je zoveel meer vertellen dan met een foto.”

Run je dit bedrijf in je eentje? Of heb je ook hulptroepen die je bijstaan?

“Het is een eenmanszaak en ik ben enige binnen het bedrijf. Wel heb ik een stagiaire en daarnaast werk ik veel met freelancers. Dit betekent dat ik een vaste groep aan freelancers om mij heen verzameld heb die ik telkens inschakel als ik hulp nodig heb. Het voordeel van werken met een productieteam waar je regelmatig mee

samenwerkt, is dat je precies weet wat je aan elkaar hebt en wat voor een kwaliteit ze leveren. Wel zo belangrijk voor videoproducties…”

Hoe ben je op het idee gekomen om een videoproductiebedrijf te starten?

“Dat is eigenlijk wel een heel leuk verhaal. Toen ik een jaar of 7/8 jaar was, maakte ik altijd dominobanen. De hele dag was ik bezig met het maken van zo’n baan en aan het eind van de dag duwde ik hem om. Voor ik het wist waren alle blokjes omgevallen. Zonde, want ik wilde eigenlijk nog wel een keer zien hoe de dominoblokjes omvielen. Daarom vroeg ik telkens of mijn ouders met hun fotocamera met filmfunctie stukjes wilde filmen, zodat ik de fragmenten telkens kon terugkijken.”

“Uiteindelijk heb ik van mijn ouders een eigen videocamera gekregen, omdat ze een beetje gek werden dat ze de hele tijd mijn dominobaan moesten filmen. Sinds dat moment ben ik steeds meer gaan experimenteren met filmen. Zo filmde ik regelmatig mijn vrienden, maar helaas had de videocamera niet zoveel geheugen, waardoor ik niet zoveel kon filmen.”

“Toen ik 14 was had ik een krantenwijk en met het geld dat ik daarmee verdiende heb ik mijn eerste echte videocamera gekocht en sindsdien is de vonk overgeslagen en wist ik dat video’s maken mijn passie was.”

Dat is nog eens een leuk verhaal om te vertellen hoe je bedrijf ontstaan is. Je bent nu 23 jaar, hartstikke jong, maar je hebt al heel veel bereikt met je bedrijf. Waar ben je het meest trots op?

“Ik ben trots op het feit hoe ik mijn bedrijf heb opgebouwd. Dat ik genoeg geld verdien om te kunnen leven van mijn bedrijf, maar ook het netwerk wat ik de afgelopen jaren heb opgebouwd. Soms zie ik mensen waarmee ik gestudeerd heb die moeite hebben met het vinden van een baan en dan ben ik heel blij dat ik al zoveel bereikt heb, dat ik een kantoor kan huren en dat ik een auto tot mijn beschikking heb. Ik ben dankbaar dat ik geld kan verdienen met datgene waar ik heel erg blij van word. Dat had ik vroeger nooit gedacht.”

Je hebt vast ook te maken met uitdagingen binnen jouw bedrijf. Kun je daar iets over vertellen?

“Uiteraard. Ik merk soms dat ik te veel wil doen. Ik vind het soms lastig om de controle los te laten. Recent heb ik besloten om mijn website uit handen te geven. Ik heb mijn eigen website gebouwd en ik weet precies hoe ik websites moet bouwen, maar ik merk dat het te vaak bleef liggen, dus nu heb ik een partij die dit voor mij uithanden neemt. Dit is soms nog een beetje lastig, omdat ik het ook zelf kan doen. Alleen moet ik meer taken uitbesteden. Dat is overigens ook mijn doel voor de komende tijd: vaker mensen inhuren en dus vaker in teamverband werken.”

“Ik ben bij zoveel projecten betrokken en het liefst doe ik de volledige productie zelf, maar soms is het verstandiger om geluid- en/of camerawerk uit te besteden, zodat ik een helicopterview heb en kijk hoe we bepaalde processen kunnen optimaliseren en hoe we kunnen groeien met Storyshot.”

We zijn natuurlijk ook benieuwd hoe het huren bij BusinessCenter.nl bevalt. Wat zijn je ervaringen?

“Huren bij BusinessCenter.nl bevalt erg goed. Arjen doet erg zijn best. Ik hoef hem maar te bellen en het wordt snel en professioneel aangepakt. Ze denken met je mee en bieden altijd een oplossing aan. Verder is het kantoor heel mooi ingericht, is het een ideale plek om klanten te ontvangen en krijg jezelf ook energie door de manier waarop het ingericht is.”

Benieuwd naar Thomas zijn bedrijf? Bekijk zijn website door hier te klikken.

Link website Storyshot
Thomas van Storyshot vertelt over zijn bedrijf.

Meer stories