5 tips die helpen bij het vinden van een kantoor.

1. Deel het in je netwerk

Als je op zoek bent naar een kantoor voor jouw bedrijf, is het slim om het eerst rondvraag te doen in je eigen omgeving. Deel het via je netwerk, LinkedIn en vertel andere interessante connecties dat je opzoek bent naar een kantoor.

Je netwerk bestaat meestal uit gelijkgestemden, wat betekent dat de kans groot is dat op zijn minst één iemand wel een interessante partij weet waar je een kantoor kan huren. Daarnaast krijg je een eerlijk beeld of een bepaalde aanbieder van kantoorruimtes wel of geen aanrader is. Als laatste heb je te maken met een bepaalde gunfactor omdat mensen uit je netwerk je (een beetje) kennen.

2. Onderzoek bedrijfsmakelaars in jouw regio

Een andere tip die helpt bij het vinden van een kantoor, is uit te zoeken wie de bedrijfsmakelaars in jouw regio zijn. Zodra je duidelijk hebt welke partijen opereren in jouw regio, kun je vervolgens contact met ze opnemen zodat je weten waar je naar op zoek bent en - als er iets vrijkomt wat aansluit bij jouw wensen - contact met je kunnen opnemen.

Uiteraard kun je ook zelf regelmatig het aanbod op de websites van de bedrijfsmakelaars in de gaten houden en eventueel een zoekopdracht instellen.

3. Houd Funda in Business in de gaten

Het is ook aan te raden om Funda in Business in de gaten te houden als je opzoek bent naar een kantoor. Hier vind je namelijk zowel kantoren om te huren als kantoren om te kopen. Daarnaast is het aanbod groter, omdat ook particulieren of investeerders hun kantoor aanbieden op Funda in Business.

Ook kun je via de zoekfunctie heel duidelijk aangeven waar je naar op zoek bent en een zoekopdracht instellen zodat je telkens - als er nieuwe kantoren binnen jouw criteria vrijkomen - een mail ontvangt.

4. Bekijk regelmatig verschillende marketplaces

Er bestaan allerlei zogenoemde marketplaces waar kantoren aangeboden worden. Denk bijvoorbeeld aan Skepp, Huurbieding of Flexas. Uiteraard zijn er nog veel meer. Doordat deze platformen een groot bereik hebben en voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een nieuw kantoor, bekend terrein zijn, vind je hier een uitgebreid aanbod.

Veel (kleinere) eigenaren van bedrijfspanden en bedrijfsmakelaars adverteren regelmatig op dit soort platformen omdat ze weten dat hun doelgroep veelgebruikt maakt van dit soort websites.

5. Google know the answer

De laatste tip voor het vinden van een kantoor, is Google. Google staat vol met interessante informatie die je helpen bij het vinden van een kantoor dat past bij jouw bedrijf. Typ een relevante zoekopdracht in en je krijgt heel veel hits met relevante websites die je helpen in je zoektocht naar een fijn kantoor voor jouw bedrijf.

Stories