B2Design - Internetbureau in Groningen voor strategie en realisatie

B2Design - Internetbureau in Groningen voor strategie en realisatie

In Groningen zijn we eigenaar van maar liefst vier verschillende BusinessCenter locaties. In één van deze locaties zit het bedrijf B2Design gevestigd. Wij gingen met Vincent Brons, eigenaar van B2Design in gesprek. We vroegen hem naar zijn bedrijf, wat voor een diensten ze aanbieden en we zijn natuurlijk benieuwd hoe het huren bij BusinessCenter.nl bevalt. 

Welkom Vincent. Superleuk om elkaar te spreken. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: hoe bevalt het huren bij BusinessCenter.nl?

“Dank je wel! Het huren bij BusinessCenter.nl bevalt goed. Het pand heeft een uitstekende locatie, is goed bereikbaar en BusinessCenter.nl is heel toegankelijk als je iets wilt regelen. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid gekregen om onze verdieping helemaal in te richten naar onze smaak. Iets wat voor ons belangrijk was.”

Fijn om te horen dat het huren zo goed bevalt. Kun je jezelf kort voorstellen?

‘Jazeker. Mijn naam is Vincent Brons. Samen met Jeroen Bakker, medeoprichter, ben ik in 2004 gestart met het ontwerpbureau B2Design. We zijn een bureau met een duidelijke visie. Zelf focus ik mij voornamelijk op het creatief- en strategische stuk.

Wat doen jullie met jullie bedrijf B2Design?

“B2Design is een ervaren ontwerpbureau dat creatieve oplossingen ontwikkelt voor on- en offline opdrachten. We werken voor grote- en middelgrote ondernemers die hun bedrijf serieus nemen. Hierbinnen bieden we allerlei diensten aan die vallen onder de pijlers branding, strategie, webdesign, huisstijl ontwerp en overig drukwerk”.

Je gaf aan dat jullie een ontwerpbureau zijn. Wat houdt dat precies in?

“Wij ontwerpen, denken en doen. Dit betekent in de praktijk dat we klanten helpen met hun vraagstukken. Dit kunnen vraagstukken zijn op het gebied van branding, websites, content, online marketing en/of trainingen. Klanten kloppen bij ons aan als ze bijvoorbeeld een nieuwe huisstijl willen voor hun bedrijf en vervolgens hun website willen vernieuwen. Het komt ook voor dat we illustraties ontwerpen voor een klant en aan de slag gaan met video’s. Het werk dat wij doen is heel erg divers.”

Wat voor een gevoel wil je klanten meegeven?

“We willen onze klanten verbazen met onze creativiteit en achterlaten met het idee dat ze meer hebben gekregen dan dat ze van tevoren hadden durven dromen. Die overtreffende trap is voor ons heel erg belangrijk. Kijkend naar het klanttevredenheidsonderzoek dat we regelmatig uitvoeren, blijkt dit gevoel wat we over proberen te brengen te kloppen. Dat zien we namelijk terug in de resultaten van het onderzoek!”

Dat is iets waar jullie trots op mogen zijn! Wat vind je het allerleukste aan je werk?

“Het allerleukste aan mijn werk is dat elk project en elke nieuwe klant vanaf scratch begin. Het creatieve proces dat ontstaat als je aan iets nieuws begint is onwijs gaaf en iets waar ik telkens weer naar uitkijk tijdens mijn werkzaamheden.”

Hoe is het gekomen dat je als ondernemer aan de slag bent gegaan?

“Het bedrijf B2Design run ik samen met mijn compagnon zoals ik al eerder vertelde. We zijn er beide een beetje ingerold. Tijdens onze studies hebben we onze diverse kwaliteiten gecombineerd (techniek en ontwerp) om wat bij te verdienen voor mensen uit ons netwerk. Zo is het balletje steeds meer gaan rollen en hebben we ons bedrijf destijds steeds meer toegespitst op het ontwikkelen van websites en huisstijlen voor allerlei klanten.”

Leuk om te lezen dat van het een het ander kwam. Heb je een idee waar je jullie bedrijf over vijf jaar ziet?

“Over vijf is het plan dat we meer klanten in ons portfolio hebben die meer tot de verbeelding spreken. Ook hoop ik dan het dienstenaanbod iets uit te kunnen breiden. Verder verwacht en hoop ik dat de teamsamenstelling niet compleet anders is. We geloven namelijk heel erg in persoonlijkheid en de kracht van een hecht team. Dat geldt overigens ook voor onze klantenkring.”

Waar ben je het meest trots op en waarom?

“Als eigenaren zijn we ontzettend trots op de groei die we als onderneming doormaken, we zijn ook trots op die groei die wij als persoon hebben doorgemaakt de afgelopen jaren. Het feit dat we in staat zijn om nu met een man of 10 gave creatieve projecten voor de mooiste opdrachtgevers te ontwikkelen, blijft elke week weer een dankbare uitdaging.”

Er zullen vast ook dingen zijn die je achteraf anders had willen doen met de kennis van nu. Kun je daar wat voorbeelden van geven?

“Jazeker. Heb je even? Als je als ondernemer in 17 jaar geen fouten maakt, dan heb je ook niet veel geleerd denk ik. Het is juist de charme van ondernemen dat je continu leert van je fouten. Het is vallen en opstaan en vooral niet opgeven!

De afgelopen twee jaar hebben we enorme sprongen gemaakt als het gaat om efficiëntie en continuïteit. Door drukte en een klein team vlogen we vaak van project naar project in de beginjaren en daarmee was er niet altijd voldoende tijd om bestaande klanten actief te blijven spreken. Achteraf had ik dat stuk graag al jaren eerder naar een hoger plan getild juist omdat daar zoveel waarde voor zowel de klant als onszelf ligt. Maar goed, achteraf is altijd mooi wonen natuurlijk..." 

link website B2Design

Meer stories