Je moet het maar durven: in crisistijd voor het zelfstandig ondernemerschap gaan. Paul Dekker waagde de stap. In de coronaperiode besloot hij zijn hart te volgen toen de kans om bedrijfsrestaurant The Rock Lounge te runnen op zijn pad kwam. ‘Mijn voorganger was gestopt en iemand uit het dorp zei: is dat niet iets voor jou? Ik ben gaan kijken, heb een paar gesprekken gevoerd en wist al snel: dit moet ik doen. Mijn familie zei nog: het is een moeilijke tijd, straks gaat het fout. Maar ik vind dat je het moet proberen als het goed voelt. Dus heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik ervoor gegaan.’
En kijk nu: het is vier jaar later en zijn bedrijfsrestaurant draait hartstikke goed. ‘Het is de beste beslissing die ik had kunnen nemen. Natuurlijk was het even spannend. Maar vanaf het begin in de zomer van 2020 voel ik mij hier thuis en is het elke dag gezellig druk met lunchende mensen.’
Horecaman pur sang
Paul is dan ook een horecaman pur sang. Mensen culinair in de watten leggen, gastvrijheid bieden, voor gezelligheid zorgen: dat is waar hij blij van wordt. Die liefde voor het vak ontdekte hij op de middelbare school. ‘Bij het vak verzorging vond ik koken het mooiste onderdeel. Ik heb vervolgens voor een horeca-opleiding tot kok en gastheer gekozen en daar was het in een klap duidelijk: dit past helemaal bij mij.’
Hij werkte jaren in een eetcafé in het dorp Peize en combineerde dat met een baan bij een brandbeveiligingsspecialist. Dat is minder gek dan het lijkt, legt hij lachend uit. ‘Ik zit sinds 2004 bij de vrijwillige brandweer. De stap om brandblussers te controleren is dan niet zo verwonderlijk. Dat heb ik tot 2020 met elkaar gecombineerd. Toen heb ik mijn baan opgezegd en ben ik in The Rock Lounge gestart.’
Twee jaar eerder was Paul ook al met zijn bedrijf Catering Service Paul Dekker gestart. Daarmee verzorgt hij tot op de dag van vandaag catering voor bedrijven en particulieren. Bruiloften, verjaardagen, bedrijfsfeesten: noem het en Paul weet er op culinair gebied wel raad mee. Ook draagt hij desgewenst zorg voor de inrichting van het decor.
Geen vraag te gek
De lijst met diensten die hij levert is indrukwekkend: ‘Van warme en koude buffetten tot bbq’s en diners op locatie. Maar ook verhuur van tafels, stoelen, barren, parasols, partytenten en servicegoed. Alles is mogelijk, geen vraag is te gek. De klant heeft er geen omkijken naar en kan lekker feest gaan vieren.’
Paul en zijn team vieren dat feest achter de bar en de grill gezellig mee. ‘Maar dan wel met frisdrank’, zegt hij er met een knipoog bij. ‘Kijk, ik ben altijd aan het werk als anderen vrij zijn, in weekenden en avonden. Maar ik zie dat nooit als een probleem, want ons werk is altijd heel gezellig.’
Waarom bedrijven en particulieren juist voor de cateringdiensten van Paul kiezen? ‘Het is lastig om dat over jezelf te zeggen. Maar ik hoor vaak terug dat mensen het prettig vinden dat we zo rustig blijven. Het maakt niet uit voor hoeveel mensen wij staan te barbecueën, wij bakken gewoon rustig door. Wij laten ons de kop niet gek maken. En ik zeg vaak: goed bereid kost even tijd. Dus soms moet je even wachten.’
Elke dag volle bak
Dat is een verschil met zijn werkzaamheden in bedrijfsrestaurant The Rock Lounge. Daar ligt de piek tijdens de lunch. ‘We draaien het er in dik een uur allemaal doorheen. Aan de achterkant is dat soms even alle hens aan dek, maar aan de voorkant merken mensen daar als het goed is niks van.’
Het is vrijwel elke dag volle bak, vertelt Paul. Medewerkers van de bedrijven die in BusinessCenter The Rock gevestigd zijn likken hun vingers af bij zijn rijk gevulde assortiment. Vers belegde broodjes, tosti’s, uitsmijters, soepen, patat en snacks, gezonde smoothies: noem het en The Rock biedt het aan. En daar blijft het niet bij. Buffet voor bij een vergadering in de avonduren? Koffie en thee met wat lekkers erbij tijdens een meeting overdag? Paul regelt het — en goed ook.
Vertrouwd gezicht
Na vier jaar is Paul een vertrouwd gezicht voor de vele bedrijven die gevestigd zijn in The Rock. Een praatje hier, een gesprekje daar: hij geniet ervan. ‘Dat maakt het leuk en gezellig. Van de meeste mensen weet ik inmiddels wel bij welk bedrijf ze werken. Van makelaars tot ICT’ers en van energieleveranciers tot uitzendbureau’s: er zit hier van alles, heel divers. We hebben leuk contact met elkaar. Omdat ik hier elke dag sta en inmiddels veel van het gebouw weet, gebruiken ze me ook regelmatig als vraagbaak. Ik help ze natuurlijk graag.’
Hij kan zich geen betere thuisbasis wensen dan BusinessCenter The Rock. ‘Dit is een hartstikke mooie locatie op loopafstand van de binnenstad. Goede busverbinding en ruime parkeergelegenheid, ook voor elektrisch laden. Perfect aan te rijden vanaf de snelweg. We hebben hier een supermooie binnentuin met terras en een ruime Rock Lounge waar dik zeventig mensen kunnen eten. Verder zijn alle vergaderfaciliteiten die je als bedrijf nodig hebt aanwezig. Je hoeft de deur niet uit, The Rock heeft het allemaal.’
Ook de uitstraling van de kantoorlocatie spreekt hem aan. ‘Zeer modern en rustig. Het interieur is in de afgelopen jaren prachtig verbouwd. Momenteel worden ook de toiletten opgeknapt. Al met al is The Rock een pico bello pand waar je heel goed klanten kunt ontvangen.’ Als die klanten er dan toch zijn, laat ze dan meteen even meelunchen in de lounge; geheid dat ze dankzij Paul en zijn team voldaan de deur uitgaan.