DACON ICT Diensten - voor ondernemend Nederland

DACON ICT Diensten - voor ondernemend Nederland

Deze maand hebben we Jos Slootstra, eigenaar van Dacon ICT Diensten geinterviewd. Zij zijn gevestigd met hun bedrijf in BusinessCenter Oosterwolde.

Hoe bevalt het om een kantoorpand te huren bij BusinessCenter?

“Leuk om te vertellen is dat ik 16 jaar geleden in hetzelfde pand gewerkt heb als stagiaire. Toen was het nog van de Rabobank. Hierdoor heb ik een warme verbinding met het gebouw. Het is centraal gelegen en het kantoor is mooi ingericht. Het contact met Paul verloopt erg goed en het team van BusinessCenter reageert en regelt dingen altijd snel en adequaat. Je merkt dat ze net dat stapje verder gaan. Ook is het fijn om een centrale lunch- en dus ontmoetingsplek te hebben in het gebouw.”

Het kantoorgebouw is een business community. Dat betekent dat er meerdere bedrijven in hetzelfde gebouw zitten. Hoe ervaar je dat?

“Het is fijn dat er activiteit is op de locatie. Gezamenlijk met de andere huurders kun je elkaar versterken en helpen, zodoende ontstaat er een fijne onderlinge sfeer. Aangezien het altijd een coöperatief gebouw is geweest, ben ik blij dat het dit is gebleven. En dat past precies bij de uitstraling van Dacon. Wij leveren klanten ook hoogwaardige service en doen net dat stapje extra wat BusinessCenter ook doet.”

Kun je iets vertellen wat jullie doen bij Dacon?

“Het klinkt wellicht wat cliché, maar DACON is meer dan 17 jaar geleden daadwerkelijk op de zolderkamer begonnen. Inmiddels heeft DACON al 16 jaar een eigen vestiging en sinds kort ook een extra vestiging in Oosterwolde, waardoor wij nog sneller door heel Nederland klanten van dienst kunnen zijn.

We maken elk type medewerker gelukkig door de slimme inzet van ICT, zodat zij efficiënter en effectiever kunnen werken. ICT-oplossingen die iedereen snapt en waarvoor je geen techneut hoeft te zijn. Wij snappen dat verschillende typen mensen, verschillende oplossingen nodig hebben. Niet de techniek staat bij ons centraal, maar de mens. Daarom hebben wij onze oplossingen speciaal ontwikkeld voor de klant.”

Wat is de belangrijkste reden dat klanten bij jullie aankloppen?

“Ze willen ontzorgd worden. Bedrijven groeien wat ervoor zorgt dat hun ICT complexer wordt. Vaak beschikken ze niet over de juiste kennis en gaan ze op zoek naar een partij die dit werk uit handen kan nemen.”  

 Wat maakt jullie onderscheidend?

“Ik denk dat onze cultuur ons onderscheidend maakt, wij werken graag persoonlijk en oprecht. Wat ervoor zorgt dat onze mensen op deze waarden worden aangenomen en klanten zich hopelijk herkennen in deze waarden. Zodoende bouwen wij een pool van ambassadeurs waardoor wij zelfstandig groeien, wij geloven niet in “harde” sales. Ook is het leuk om te weten dat één van onze ambassadeurs het inmiddels geschopt heeft tot de GT3 klasse in de autosport, namelijk Daan Pijl. We zorgen voor een hoog serviceniveau, zodat onze klanten ambassadeurs worden en nieuwe klanten aanleveren.” 

Waarom zijn goedwerkende ICT-oplossingen zo belangrijk?

“Zonder ICT heb je geen bedrijf. Je hebt ICT nodig om je bedrijf te kunnen runnen. En als er op een bepaald moment zich ICT-problemen voor doen, staat je bedrijf stil. Heb je enig idee hoeveel geld het kost als je je bedrijf niet draaiende kunt houden? Dit is de belangrijkste reden waarom elk bedrijf goed werkende IT-oplossingen nodig heeft.”

Op jullie website staan diverse maandelijkse pakketten. Klopt het dat jullie alleen deze maatwerk pakketten aanbieden?

“Nee, we bieden ook andere diensten aan. Zoals het bouwen van de infrastructuur en het uitbrengen van een onafhankelijk adviesrapport zodat klanten aan de hand van dat rapport op zoek kunnen naar een geschikte ICT-partner voor hun bedrijf.”

Link website DACON ICT Diensten

Meer stories