Een duurzaam kantoor, zo pakken we het aan!

Een duurzaam kantoor, zo pakken we het aan!

Duurzaamheid staat steeds vaker hoog op de agenda. Niet alleen bij bedrijven en de overheid, maar ook bij particulieren. Binnen BusinessCenter.nl is duurzaamheid ook een belangrijk onderwerp. We proberen namelijk ervoor te zorgen dat al onze kantoren zo duurzaam mogelijk ingericht en verbouwd worden, zodat ze klaar zijn voor de toekomst. Hoe we dat precies aanpakken, lees je hieronder.

Eigenaar van het pand

In tegenstelling tot veel andere kantoorpanden, zijn wij de eigenaar en beheerder van het pand. Dit betekent dat – als je bij ons huurt – je te maken hebt met korte lijntjes. Je hoeft namelijk niet eerst via een tussenpartij contact met ons op te nemen, maar je hebt direct contact met ons. Dat betekent ook dat het voor ons als eigenaar van het pand belangrijk is dat onze kantoorpanden duurzaam zijn: zowel van binnen als van buiten. Om te zorgen dat we een duurzaam kantoor kunnen realiseren, hebben we allerlei duurzame veranderingen doorgevoerd in onze kantoren. Dit heeft ervoor gezorgd dat alle kantoren energielabel A hebben.    

  • Energie uit zonnepanelen

Onze energie wordt grotendeels opgewekt middels zonnepanelen. Helaas schijnt niet elke dag de zon in Nederland, maar de energie die opwekken middels onze zonnepanelen zorgen wel voor een significant verschil. Hierdoor hebben we namelijk minder grijze stroom nodig.

  • Het gebruik van ledlampen

Al onze kantoren zijn uitgerust met ledlampen. Zowel binnen als buiten. Ledlampen zijn niet alleen energiezuiniger, ze gaan ook veel langer mee dan de traditionele gloeilampen, ze worden niet warm en ze werken direct op volle sterkte.

  • We scheiden afval

Op elke locatie vind je afvalbakken waar je afval eenvoudig kan scheiden. We hebben bakken voor onder andere papier, koffiebekers, plastic en rest afval. Recent hebben we met TRIBOO een verduurzamingslag gemaakt bij het inzamelen van afval. Zodat het afval veranderd wordt in circulaire producten en we op die manier de afvalberg kunnen verkleinen en CO2 kunnen reduceren.

  • Tapijt van gerecyclede visnetten

Iets anders wat wij doen om te zorgen dat onze kantoren duurzaam zijn, is werken met tapijt dat gemaakt is van gerecyclede visnetten. In plaats van nieuwe grondstoffen te gebruiken, maken we gebruik van afval dat gerecycled kan worden.

  • Warmteterugwinning

We werken met warmteterugwinning. Dat betekent dat de warmte uit de afvoerlucht en afvoerwater gebruikt wordt voor de verwarming van kantoorpanden. Op die manier zorgen we er wederom voor dat we onze CO2-uitstoot kunnen verminderen.

  • Opladen van je elektrische fiets of elektrische auto

We zijn een groot voorstander van elektrisch rijden (of fietsen). Zo maken wijzelf gebruik van elektrische auto’s, maar moedigen we huurders die elektrisch rijden (of fietsen) ook aan. Het is namelijk mogelijk om je auto of fiets op te laden terwijl je aan het werk bent, zodat je aan het eind van de werkdag met een volle batterij naar huis kunt.

Continu proces

Naast de bovenstaande punten, zijn er nog meer punten die we aanpakken om ervoor te zorgen dat onze kantoorpanden zo duurzaam mogelijk zijn en onze CO2 voetafdruk zo klein mogelijk is. Zo hebben we bijvoorbeeld in samenwerking met de huurder Slimstock van de locatie L'Arc en Ciel in Deventer een bijenkast geplaatst op het dak van het kantoor om te werken aan de biodiversiteit. We hopen dit in de toekomst op meer locaties te kunnen doen.

Meer stories