Hèt studenten uitzendbureau van Groningen

Hèt studenten uitzendbureau van Groningen

Interview met Marlies Dijkstra van Pro Students & ATTENT Uitzendbureau

Marlies is eigenaar van de twee bedrijven die allebei gerelateerd zijn aan arbeidsmarktbemiddeling en huurt al ruim vijf jaar een Business Apartment op de locatie The Rock in Groningen. Nieuwsgierig naar het interview? Lees snel verder!

Leuk om je even te spreken Marlies! Ik hoorde dat je de eerste huurder was van de locatie The Rock in Groningen. Hoe bevalt het huren bij BusinessCenter.nl?

 “Het huren bevalt heel erg goed! Klopt, ik was inderdaad de eerste huurder van de locatie The Rock in Groningen. Op 1-1-2016 tekende ik het contract. Het is een heel fijn pand en ze houden zich netjes aan de afspraken. De daad bij het woord voegen, dat is typerend voor Brivec.”

 

Klinkt goed! Wat vind je de grootste voordelen van het huren van een kantoor via BusinessCenter.nl?

Een groot voordeel van het huren van een kantoor via BusinessCenter.nl is het contact dat je met elkaar hebt. Er is een kantine waar iedereen samen gaat lunchen, maar je hebt ook – doordat er zoveel bedrijven in hetzelfde pand zitten – de mogelijkheid om te netwerken en zelfs samenwerkingen op te zetten. Dat is al een aantal keer voorgekomen.”

Wat fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt. Kun je wat meer over jezelf vertellen en wat je achtergrond is?

“Jazeker. Mijn naam is Marlies Dijkstra en ik ben de eigenaar van Pro Students & ATTENT Uitzendbureau. Ik ben 38 jaar, getrouwd, moeder van twee kinderen en ik woon in het mooie ZuidLaren. Ik kom oorspronkelijk uit de hotelwereld. Mijn moeder had eigen hotels, daardoor ben ik al op jonge leeftijd hiermee in contact gekomen. Het was voor mij een logische keuze om toerisme te gaan studeren en te gaan werken in een hotel. Voordat ik eigenaar was van mijn twee bedrijven, werkte ik voor een studentenuitzendbureau. En dat beviel heel goed. Ik werd uiteindelijk gevraagd om de locatie in Groningen na en jaar over te nemen. Zo is het balletje voor mijn eigen bedrijven begonnen te rollen.”

Tof! Dat klinkt leuk, maar hoe ben je uiteindelijk in de arbeidsmarkt branche terecht gekomen?

“De reden dat ik uiteindelijk in de arbeidsbemiddeling branche terecht ben gekomen, is eigenlijk per toeval. Ik was aan het werk in een hotel toen ik in gesprek raakte met een klant. Diegene werkte als re-integratie coach. Zij gaf aan dat de uitzendbranche iets voor mij was. Dat gesprek heeft mij aan het denken gezegd. Ik was jong en wilde wat anders. Het gesprek heeft ervoor gezorgd dat ik op zoek ben gegaan naar iets nieuws. Zo ben ik in deze branche terecht gekomen.”

Bijzonder! Gaaf dat zo’n gesprek je blijkbaar aan het denken heeft gezet. Ik ben wel nieuwsgierig naar je bedrijven. Kun je daar wat meer over vertellen?

“Ja! Ik ben eigenaar van twee bedrijven: Pro Students & ATTENT Uitzendbureau. Het zijn twee losse bedrijven. Met het bedrijf Pro Studentes richt ik mij op studie gerelateerde bijbanen. Denk bijvoorbeeld aan geneeskunde studenten die nu aan het werk zijn bij de GGD. Daarnaast bieden we ook reguliere bijbanen voor studenten aan en kun je ons inschakelen voor het bemiddelen van stages. Als laatste werken we met een flexpool. Dit betekent dat je per week kunt aangeven wanneer je kunt werken. Het kan zo zijn dat je de ene week op een event aan het werken bent en de week erna een dienst draait in de horeca. Om in zo’n flexpool te komen, vindt er altijd een persoonlijk gesprek plaats. Iets wat wij belangrijk vinden.”

“Met mijn bedrijf ATTENT Uitzendbureau richt ik mij voornamelijk op vak volwassen banen. Daarbij kun je denken aan telefonisten, administratieve medewerkers, maar ook productiewerk zoals werken in een magazijn. Het zijn allemaal banen voor langere periode.”

Wat gaaf! Betekent dat kort samengevat dat jullie vraag en aanbod bij elkaar brengen?

 “Klopt. Met mijn twee bedrijven breng ik vraag en aanbod bij elkaar op de arbeidsmarkt. Ik zorg ervoor dat beide partijen tevreden zijn en geholpen zijn.”

 

Ik ben wel benieuwd waar je het meest trots op bent?

“Hmm, lastige vraag! Ik ben in 2010 begonnen, midden in de crisis. Vanuit mijn omgeving kreeg ik vaak de opmerking “Moet je dit wel doen?”. Maar ik dacht bij mijzelf; minder dan dit kan het niet worden. Ik ben dan ook trots dat ik naar mijzelf geluisterd heb en mijn eigen hart gevolgd heb. Daarnaast ben ik nu eigenaar van een financieel gezond bedrijf dat ik vanaf de grond af opgebouwd heb en daar ben ik trots op.”

 

Zo zie je maar dat luisteren naar je hart heel belangrijk is. Je hebt vast ook te maken met uitdagingen binnen je werk. Kun je daar iets meer over vertellen?

 “De grootste uitdagingen binnen mijn bedrijven zijn toch wel dat alle vacatures ingevuld worden, dat alle partijen tevreden zijn en dat er een goede match is. Daarnaast is het een uitdaging dat de planning goed loopt: beide partijen moeten op de hoogte zijn van de dienst.”

Link website Pro Students Uitzendbureau Groningen

Meer stories