Van Bruggen Adviesgroep, 100% onafhankelijk & deskundig advies

Van Bruggen Adviesgroep, 100% onafhankelijk & deskundig advies

Deze maand een interview met Michiel Meijer, algemeen directeur bij Van Bruggen Adviesgroep. We zijn natuurlijk niet alleen benieuwd hoe het huren bij BusinessCenter Prins in Apeldoorn bevalt, maar we willen graag ook wat meer weten over het bedrijf zelf. 

Fijn dat je even tijd hebt om dit interview te doen, Michiel. Op LinkedIn zag ik dat je functietitel Trotse Team Captain (algemeen directeur) is. Dat vraagt om uitleg.

“Klopt! Ik zie Van Bruggen Adviesgroep als een hecht team en het is een eer om daar de aanvoerder van te mogen zijn.”

 Wat een leuk verhaal. Kun je wat meer over jezelf vertellen?

“Vroeger wilde ik het liefst cabaretier worden. Ik zat op een vrije school met allerlei acteurs waaronder Babette van Veen, maar ik koos voor de veilige route. Ik ben gaan studeren aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Nadat ik afgestudeerd was heb ik onder andere gewerkt bij Florius Hypotheken, ABN Amro en De Hypotheker. In december 2017 ben ik als algemeen directeur bij Van Bruggen Adviesgroep gestart. Ik vind het heel leuk om merken te bouwen, focus aan te brengen en deze merken vervolgens te laten groeien.”

Een mooie lijst van bedrijven waar je gewerkt hebt de afgelopen jaren. Kun je iets meer toelichten wat Van Bruggen Adviesgroep doet?

“Wij zijn een bedrijf die adviseren en bemiddelen bij financiële producten en diensten voor alle consumenten in Nederland. Denk aan hypotheekadvies, verzekeringsadvies, makelaardij, maar ook pensioenadviezen.”

Van Bruggen Adviesgroep was onderdeel van Holland Hypotheek Groep. Kun je daar iets meer over vertellen?

“Klopt! Holland Hypotheek Groep bestond uit drie onderdelen: Hypotheek.nl (adviseur op afstand), Van Bruggen Adviesgroep en Hypotheekadvies.nl.

Hypotheekadvies.nl kun je vergelijken met Tinder, maar dan van hypotheken. Je kunt aan de hand van een lijst met selectiecriteria aangeven waar je naar op zoek bent qua hypotheek. Vervolgens wordt er in de database gekeken naar een match bij jou in de buurt. Wij zetten de lead door naar de hypotheekadviseur. Als diegene de lead accepteert, kan er een afspraak ingepland worden. Eigenlijk is het een constante toestroom van leads waarvan de slagingskans heel groot is.”

Interessant! Recentelijk zijn jullie gesplitst van Holland Hypotheek Groep, klopt dat?

“Klopt! Van Bruggen Adviesgroep is verkocht aan Veldsink Groep. De andere onderdelen van Holland Hypotheek Groep zijn bij dezelfde eigenaar, Pieter van Tuinen, gebleven. Dit heeft ertoe geleid dat wij zelfstandig blijven zoals we dat al deden, maar worden er een aantal werkzaamheden vanuit het hoofdkantoor in Nuenen geregeld. Denk aan HR en finance.”

Wat voor een gevoel willen jullie klanten meegeven als ze bij jullie aankloppen voor advies?

“Wij willen er zijn op die momenten die voor een klant in zijn of haar leven relevant zijn. Denk aan het aankopen van een droomhuis en het mogelijk maken van een onbezorgde financiële toekomst voor jezelf en dierbaren. En dat alles met maar een doel: de meeste klantvriendelijkste financiële dienstverlener van Nederland (en daar ver buiten J).”

 Dat is een mooi doel! Wat maakt jullie anders dan andere hypotheekadviseurs?

“Dat zou je aan onze klanten moeten vragen. Wat wij natuurlijk hopen en nastreven is dat onze klanten bij ons échte aandacht ervaren en vakkundige adviseurs treffen die bezig zijn met wat voor de klant het beste is. Dat is gekoppeld aan onze missie. Onze missie is dat iedereen recht heeft op goed en onafhankelijk financieel advies waarbij dat advies het mogelijk maakt dat jij onbezorgd en met het gevoel van grip op al jouw wensen en dromen van het leven geniet.”

Klinkt goed! Een mooie missie waar jullie elke dag hard aan werken vanuit jullie kantoor in Apeldoorn. Om dan ook maar meteen het haakje te maken: hoe bevalt het huren bij BusinessCenter.nl?

“Het huren van bij BusinessCenter bevalt heel goed. Waarom? We zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de vleugel waar we verblijven. Daarnaast komen we regelmatig gelijkgestemden tegen in de wandelgangen wat zorgt voor een leuke dynamiek. Als ik BusinessCenter nog een tip mag geven: organiseer een keertje een borrel of een taart moment om alle andere huurders te ontmoeten. Nu kom je elkaar alleen toevallig tegen, maar zo’n borrel om te netwerken en elkaar beter te leren kennen is van toegevoegde waarde. Verder is het prettig dat het contact goed verloopt. Sjoerd, onze contactpersoon pakt vrijwel altijd direct zijn telefoon op als we bellen. En dat is erg prettig!”

We zijn blij om te horen dat het goed bevalt. Hiervoor huurden jullie een kantoor voor jullie zelf, nu zitten jullie in een BusinessCenter. Hoe bevalt dat?

“Uitstekend. Het is heerlijk om ook met andere bedrijven te kunnen sparren en ervaringen uit te wisselen. Zelfs als je in het self service restaurant aan het relaxen bent. Een pand voor jezelf is ook fijn, maar je hebt wel allerlei extra zorgen die je niet hebt als je in een BusinessCenter zit.

De uitstraling van het pand is top net als de zichtbaarheid van het kantoor waar we nu zitten. Als je een eigen kantoor hebt, ben je daar zelf voor verantwoordelijk. Dat is ook direct een van het grootste voordelen van huren bij BusinessCenter. Het is een professionele omgeving, waar ook alle centrale voorzieningen goed en schoon zijn en een gepaste luxe uitstralen.”

Wat is voor jullie het grootste voordeel van huren in een verzamelpand?

“Het dakterras met een leuke kampeertafel waar we regelmatig een praatje met onze eigen mensen maken, maar ook met andere mensen van andere bedrijven. Ook vind ik de centrale ingang een fijne uitstraling hebben en heerst er een prettig gevoel als je binnenkomt. En natuurlijk het Starbucks hoekje. De plek waar ik mijzelf zo nu en dan trakteer op een nog lekkerdere koffie dan bij ons op kantoor.”

Website Van Bruggen Adviesgroep

Meer stories